Alle garnkvaliteter
Dale Alpakka
Cotinga
Dale Baby Ull
Daletta
Erle
Falk
Freestyle
Gullfasan
Hakkespett
Hegre
Heilo
Hubro
Lerke
Lille Lerke
Monjita
Vipe
Påfugl - mohair
Terne
Alle designbøker
Baby
Dame
Familie
Mini
Tilbehør
Tema
Barn
Skigensere
Interiør
 

  HeiloUTSKRIFT   SEND DENNE SIDEN TIL EN VENN  
   
 
Detaljer
Fiber innhold : 100% ren ny ull
Vekt : 50 gram (1 3/4 oz)
Lengde : 109 yds/50 g
Strikkefasthet : 22 sts = 4”
Anbefalt pinnestørrelse : 3 - 4mm
 
Oversikt

Heilo er av 100% norsk ull. Dette er Dale Garns eldste garnkvalitet og er faktisk 75 år i år! Siden 1938 har kjemmeriet på Dale brukt utelukkende ull fra norske sauer for å produsere Heilo. Vi bruker kun de beste ulltypene og lager en blanding som består av de lengste og sterkeste men også de kortere, krusete og elastiske ullfibrene, og spinner disse til et stabilt og slitesterkt garn.

Vi anbefaler å vaske plagg strikket i Heilo for hånd i lunkent vann. Bruk et vaskemiddel med en mild pH-verdi. Skyllemiddel bør brukes. For å unngå misfarging må en forsikre seg om at vaskemiddelet er godt oppløst før plagget legges i vannet. La ikke plagget ligge i vannet i bløt. Plagget tørkes flatt.

Hvis en Heilogenser har blitt krøllete kan den dampes lett med et klede. Plaggene må oppbevares liggende, skjermet fra sterkt lys og høy fuktighet.

Heilo strikkes på pinner nummer 3 - 4, og har samme strikkefasthet som Falk.
Anbefalt strikkefasthet for Heilo er 22 masker på 10 cm i bredden. Dersom er strikker for løst i forhold til strikkefastheten må en skifte til tynnere pinner. Dersom en strikker for stramt må en gå over til tykkere pinner. Heilo selges i nøster à 50 gram, og hvert nøste inneholder cirka 100 meter garn.